Wolfsblog
Smart

 

Voor mijn nieuwe baan* is het zeer gewenst dat ik word aangesloten op een groepsapp.
Voor een groepsapp heb ik een smartphone nodig. 
 
Nu was ik daar al over aan het peinzen. 
Ik had namelijk gezien dat er een app is waarmee je zó de sterrenhemel kunt determineren. Je hoeft je smart maar te richten op de sterren en hoppa, alle informatie direct daar. 
Als ze dat nou ook nog uitbreiden met flora en fauna?!
 
Dus ik ging er voor. 
Twee dagen later was de smartfoon in huis.
 
Het toeval wilde dat de komst van de foon samenviel met een tijdelijke afwezigheid van mijn lief en dát is hier de smartfoon-expert. 
Ik ben nog maar net het tijdperk van de vaste telefonie ontstegen.
 
Ik nam mij voor om alle ins & outs van de nieuwe techniek onder de vingers te hebben nog vóór terugkomst van de expert en deze flabbergasted over mijn vernuft te doen staan. 
Even handleiding downloaden - 52 pagina's?! - want aan het meegeleverde floddertje heb je niets. 
Handleiding lezen. Zo, aan de slag. 
 
Not. 
 
Kennelijk loop ik al zo ver achter dat niveau "absoluut nul" niet meer bestaat in de wereld van de smartfoon. 
Aan? Uit? Hoe frot ik die simkaart er goed in? Hoe zet ik dat geluid ZACHTER!!!!? Hoe krijg ik een plaatje wat niet meer verandert? Zodat ik mijn eigen smart herken als ik 'm aan zet? En waarom zit dat hoesje verkeerd om waardoor ik elke keer opnieuw de smart op zijn kop vast blijk te hebben bij openen? 
 
Ik leg de smart terzijde.
Af en toe kijken wij elkaar aan, maar van toenadering zou ik niet willen gewagen. 
 
Ik doe weer een poging. Eens even zo wat rondrommelen met de knopjes en zien wat er gebeurt. 
 
Zit ik ineens met het alarmnummer van de politie te bellen!!!
Geen idee waar de uit-knop zit van de belfunctie!
Dan maar totale shut-down. En bevend onder de bank. Zometeen staan de wouten hier met een vette bon wegens ongeoorloofd alarmnummers bellen. 
 
NI ZO SMART! Het voelt of op mijn voorhoofd met grote letters X ONGESCHIKT wordt geschreven. 
En daarna de grote vraag. Hoe had ik dat kreng nou áán gekregen? 
 
Ahhhhhhhhrgh.
Neen dat gaat niks worden tussen ons. 
 
Maar. Dan slaag ik er zowaar in om een sms te versturen. Mail te installeren. Whatsapp te installeren! Een whatsapp te versturen naar een proefpersoon. 
Zou het dan toch...? :O}
 
Ik installeer meteen een nightsky-view-app. Yeeha, universe, open your secrets!
 
Die nacht loop ik met de hond en de smart. De app staat aan. De app maakt hinderlijk herrie. Kennelijk menen de makers van die app dat je de sterrenhemel alleen goed kunt bekijken als er een soort soundtrack meespeelt. Waardoor ik als een wandelende juke-box door het veld ga.
Enfin. Ik richt mijn smart op de hemel en kijk verwachtingsvol op het scherm om te zien welke constellatie ik in beeld heb. 
Is het ding vastgelopen :O\\. Enkel die muzak werkt nog. 
 
Nog nooit zo weinig sterren gezien als deze wandel met de smart. 
 
Smart ligt op de tafel nu.
Een flink eind van mij vandaan. 
 
Misschien wordt het nog ooit wat tussen ons. 
 
 
 
*daarover een volgende keer meer.  

 

Reacties

Rob Alberts op 18-03-2016 08:40

Nadat mijn koelkast er mee ophield heb ik nog van alles geprobeerd om deze te laten repareren. Ik werd uitgelachen op elke plek waar ik kwam met mijn vraag.

Dus ook ik moest gedwongen het tijdperk van domme foons betreden. Jammer genoeg ben ik ook het geheugen van mijn oude mobieltje kwijt geraakt. Niet meer te achterhalen en niet meer te redden.

Met mijn oude mobieltje deed ik veel; wekker, radio, klokje, agenda, adressenboek, sms-en en  natuurlijk bellen.

Langzaam ontdek ik deze functies ook op mijn nieuwe domme foon. Ik ben dus ook niet zo smart met de nieuwste telefoontjes.

Succes met jouw nieuwe aanwinst!

Vriendelijke groet,

Zohra op 18-03-2016 12:49

Whahaha Wolfie toch, nú pas aan de Smart hihi. Nou schandelijk genoeg heb ik zélf ook pas sinds vorig jaar september een smartphone, mét whatsapp, jawel. Een heel goedkoop ding hoor, maar ik kán 'appen', facebooken, twitteren en andere 'app-dingen' op mijn foontje. Fijn dat je er nu ook een hebt. Als je wil mag je mij ook wel appen hoor :)

Greetz,

Zohra

es op 20-03-2016 21:59

Ik heb een blauwe maandag een smart geprobeerd en werd er hopeloos van. Alles liep averechts. Ben ik maar weer teruggestapt op mijn oude -lullige- mobieltje.

Het vreemde is dat ik met m'n laptop behoorlijk vaardig ben. Ook al -dankzij- het blog en youtube(filmpjes-maken). Ik hou het er maar bij. Bovendien ontstaat bij mij een vorm van allergie wanneer ik denk aan facebook/twitter etc.

Bovendien denk ik -serieus- aan mijn grote opgebouwde aversie: in deze heerlijke hoofdstad (die inmiddels is overgenomen door toeristen -godverdegodver-)loopt/fiets/scootert/ iedereen met z'n smart voor z'n neus. Zelfs de automobilisten blijven staan voor het groene stoplicht loerend met de kop omlaag. En dan toeter ik er maar weer eens een eind op los. Een en al ergernis.

Dan de cafés en terrassen: alle yuppen/hipsters op hun smart. Persoonlijk contact? geen sprake van... neen, voorlopig hou ik het nog ff bij mijn ouwe vertroude mobieltje. (alleen al voor de wegenwacht!)

***

Haba op 22-03-2016 06:13

Nou Wolf, je bent de enige niet die af en toe problemen met die smart heeft. Maar laat ik je troosten, het went op den duur wel. Ik heb er ook niet veel kaas van gegeten, maar als ik het niet helemaal snap, zijn er de kinderen en mijn kleinzoon, waar ik het dan aan vraag. Die leggen oma geduldig uit hoe en wat en maken de fouten met een paar duimbewegingen weer goed. Ik wist eerst niet eens hoe ik op moest nemen. Dat geveeg was ik helemaal niet gewend dus drukte ik steeds op dat groene foontje en dat ging dus niet. . . . Ik wens je sterkte met je leertijd op dat ding.

Je teckel hieronder is een snoepie, zeker weten leuk zo op de foto, straks weer op gaan voeden, maar voor vandaag wens ik je een fijne dinsdag toe.

Clemens op 28-03-2016 19:15

Ow, ik had hier niet eens gereageerd. Je weet het hè, ik loop soms achter. Zo ook met de telefoontjes:  ik doe er jaren over om zo'n ding omder de knie te krijgen! In ieder geval een reden temeer om niet na twee jaar steeds een nieuwe te kopen. Vreemde gewoonte, toch?

Nou ja, met deze info weet je wel dat ik je visie zo'n beetje deel. Ach, zoals je al zei, het komt, opeens, onverwacht.... Alleen moet je wel hopen dat het apparaatje alle  wensen aankan. Zoals, dat er apps zijn die het gewoon niet kan trekken....  Zucht.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl